Voorstelling van Leni’s Kruidenboek:

Locatie: In de Tafel van Elise, Erembodegem-Dorp 39, 9320 Erembodegem (Oost-Vlaanderen)

Voorstelling van een prentenboek voor kinderen
waar volwassenen evenveel plezier aan zullen beleven.

Auteur: Martine Van Huffel
Illustraties: Anne Ooms
Interview: Patrick Bernauw

Kruiden zijn planten die avontuurlijke, fantastische zelfs magische dingen kunnen doen… en waarover de mooiste verhalen bestaan. Mensen gebruiken planten al heel lang om te eten, te genezen, te verven, te weven … Hun kennis werd neergeschreven in kruidenboeken, zoals dit er eentje is.

In het eerste deel word je meegenomen op een heel bijzondere ontdekkingstocht en ontrafelen we de geheimen van een aantal wonderlijke planten. In een tweede deel, het doe-boek, gaan we aan de slag met de planten. Creatieve ideetjes, recepten, je kunt het zo gek niet bedenken of het komt aan bod. We ontwerpen zelfs een heuse kruidentuin en maken lekkere kruidenlimonade!

Martine Van Huffel is al jarenlang herboriste, kruidendeskundige zeg maar, en geeft haar kennis door in workshops en cursussen, in lezingen en wandelingen… en nu ook in dit kruidenboek voor haar kleindochter. Anne Ooms tekende daar schitterende illustraties bij. Patrick Bernauw redigeerde niet alleen dit boek, maar maakte er ook een podcast voor, samen met zijn broer Fernand (die zorgde voor de muzikale omlijsting). Patrick interviewt Martine nu aan de Tafel van Elise, en leest voor uit het boek.

Leni’s kruidenboek kost 25€ en kan besteld worden via www.eyneakker.be waar je ook alle verdere informatie vindt.

Wie zich een boek aanschaft aan de Tafel, krijgt 5 euro korting.
De drie afleveringen van de podcast, gratis downloadbaar, vind je hier:
https://www.bernauw.com/2019/02/lenis-kruidenboek-martine-van-huffel-en.html

Reserveren voor de boekvoorstelling kan via 053 21 62 66 of info@detafelvanelise.be
Inkom: 5 euro (maar die krijg je terugbetaald bij de aanschaf van een boek).
Deuren: 19u
Boekvoorstelling: 19u30

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *