Over Eyneakker

In De Eyneakker worden talrijke kruidenbelevenissen als groepsarrangementen en workshops georganiseerd. Deze zijn gericht op de praktische toepassingen van kruiden, met nadruk op de geneeskrachtige werking ervan, bij mensen en dieren. Dit gebeurt zowel op vaste ogenblikken, vermeld in deze website, als op aanvraag.

Zoekt u voor uw vereniging of service club een interessant onderwerp om een lezing te geven of een vormingsactiviteit te organiseren, dan kan de Eyneakker u hierbij helpen!

Mijn filosofie

Ik ben een gediplomeerd herboriste, die kennis van kruiden verwierf zowel door binnen­ als buitenlandse opleidingen en vorming maar ook door het leiden van een eigen herboristen praktijk.

Sedert meerdere jaren geef ik mijn kennis door als docente kruidenkennis, volksgeneeskunde en kruidentherapie aan verschillende vormingsinstituten en praktijkgerichte opleidingen en voordrachten.

Bovendien leid ik ook herboristerie De Eyneakker, waar aan kleine of middelgrote groepen cursisten tijdens één­ of meerdaagse sessies vorming verstrekt wordt over de toepassing van kruiden met een heilzame werking voor mensen en dieren.

Mijn passie voor paarden weet ik moeiteloos over te brengen op de deelnemers, die ook in contact komen met de trekpaarden in De Eyneakker, eertijds door haar met mijn echtgenoot en kinderen opgericht als één der eerste centra in Vlaanderen voor de toepassing van kruidengeneeskunde voor paarden en huisdieren. De verzorging van paarden op natuurlijke basis, kan immers oplossingen en perspectieven bieden.

Omdat ik mijn passie nog meer beschikbaar wil stellen voor iedereen, heb ik onlangs ook mijn eerste boek uitgebracht: Leni’s Kruidenboek