Boeken over kruiden

Om mijn passie, kennis en enthousiasme nog makkelijker te kunnen overbrengen, heb ik ervoor gekozen om een eigen reeks van boeken uit te geven. Op deze manier kan ik op een aangename, leuke en interactieve manier iedereen de kans geven om de wonderbaarlijke wereld van kruiden te leren kennen.

Als eerste in de reeks heb ik een boek gemaakt dat ik speciaal heb opgedragen aan mijn kleindochter Leni

Leni’s Kruidenboek is het eerste in een reeks van boeken waarin u niet alleen duidelijke informatie, maar ook recepten en meer kan vinden…

Leni’s Kruidenboek…

Martine geeft haar kennis over kruiden al jaren door in cursussen en workshops. Nu schreef ze die kennis neer in een kruidenboek voor haar kleindochter, prachtig geïllustreerd en vormgegeven door Anne Ooms.

Nogal wat kruiden beschikken over geneeskrachtige eigenschappen. Lang geleden zagen mensen hoe dieren bepaalde planten gingen eten, als ze ziek waren. En er beter van werden. Toen hebben ze dat ook maar eens geprobeerd, en wat ze daarbij ontdekten, vertelden ze eeuwenlang aan elkaar door. Later schreven ze het ook neer in kruidenboeken, zoals Leni’s Kruidenboek er ook één is.

Leni’s Kruidenboek ontsluiert niet alleen de geheime wereld van planten, bloemen en kruiden voor ons maar het vertelt ook hun wondere verhalen, en is tegelijk een praktisch doe-boek waarin stap voor stap getoond wordt hoe jij zelf van alles met kruiden kunt maken.

Bestellen kan heel makkelijk…

Leni’s Kruidenboek en Raphaels Kruidentocht ontsluieren niet alleen de geheime wereld van planten, bloemen en kruiden voor ons maar vertelt ook enkele wondere verhalen, en bevatten een heel praktisch doe-boek waarin stap voor stap getoond wordt hoe jij zelf allerlei fantastische dingen met ze kunt maken

Raphaels Kruidentocht…

Het is zover! Mijn tweede boek is klaar en kan nu online besteld worden!

In mijn eerste boek, Leni’s kruidenboek, liet ik me inspireren door de kruiden – uiteraard – maar ook door mijn oudste kleindochter, Leni. Door haar en alle kinderen die dit boek zouden lezen of aan wie het wordt voorgelezen. Ik wou bij hen het kleine vlammetje van interesse en passie voor de natuur doen ontwaken.

Na een van de eerste voorstellingen vroeg mijn oudste kleinzoon Raphael mij: krijg ik ook een boek? Waarop ik uiteraard volmondig ja kon zeggen. Maar, zei hij heel ernstig, géén meisjesplanten! Meisjesplanten? Ja, ik wil géén madeliefjes ofzo, enkel coole, stoere planten!

Met deze duidelijke richtlijnen ben ik aan de slag gegaan. En het resultaat loopt binnenkort binnen. Een boek vol stoere coole planten, een boek met een belangrijke rol voor bomen. Een boek waarin mijn dappere ridder Raphael een tocht maakt op zoek naar planten die bijzonder zijn. Bomen die balorig zijn. Kruiden die beklijvend zijn. Planten die een ridder wel goed kan gebruiken op zijn tocht.

Vraag vrijblijvend meer informatie

Wenst u voor uzelf, uw vereniging of bedrijf een voordracht of lezing te organiseren over het gebruik van kruiden en hun geneeskundige krachten? Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen