Lezingen en Voorstellingen

Zoekt u voor uw vereniging of service club een interessant onderwerp om een lezing te geven of een vormingsactiviteit te organiseren, dan kan de Eyneakker u hierbij helpen! U kunt kiezen uit de verschillende voordrachtthema’s die hierna opgesomd worden.

Ik geef al meerdere jaren mijn kennis graag door als docente kruidenkennis, volksgeneeskunde en kruidentherapie. Interesse? Contacteer mij dan snel.

Thuisapotheek met kruiden

Tijdens deze voordracht tonen wij hoe u een kleine basiskruidenapotheek kunt samenstellen. Met een aantal eenvoudig te gebruiken en zeer makkelijk te herkennen planten zorgen we ervoor dat u een eerste hulp bij dagdagelijkse kleine gezondheid probleempjes kunt aanbieden.

Kruiden voor vrouwen

Al sinds oudsher worden vele kruiden gebruikt worden om vrouwenkwaaltjes te bestrijden. Tijdens deze lezing gaan we dieper in op planten die helpen bij menstruatieklachten, menopausale ongemakken en er komen ook een aantal kruiden aan bod die elke vrouw wel op een bepaald moment kan gebruiken.

Wereld van geurige kruiden

Geuren kunnen herinneringen opwekken! Iedereen heeft immers wel een geur die hem/haar beter doet voelen of aan een leuke vakantie of een geliefd persoon doet terugdenken. Geuren werken immers sterk in op ons onderbewustzijn.

Wereld van geurige kruiden

Geuren kunnen herinneringen opwekken! Iedereen heeft immers wel een geur die hem/haar beter doet voelen of aan een leuke vakantie of een geliefd persoon doet terugdenken. Geuren werken immers sterk in op ons onderbewustzijn.

Specerijenroute

Specerijen hebben de loop van de geschiedenis sterk beïnvloed. Nederlandse en Portugese zeevaarders en kooplieden hebben de 7 wereldzeeën bevaren om specerijen in te kopen en deze voor veel geld in Europa aan de man te brengen.

Fruit in gezonde voeding

Hoewel de mensen tegenwoordig veel langer leven, zijn er contradictorisch genoeg nog nooit zoveel gezondheidsproblemen geweest als nu. Onze voeding speelt een heel belangrijke rol om een optimale gezondheid te behouden.

Waardplanten voor bijen en insecten

Imkers, liefhebbers van honing en allen die met tuinen en insecten begaan zijn, zullen in deze lezing een aantal waarvolle suggesties  vernemen hoe men door gerichte tuinaanleg het welzijn van de bijen kan bevorderen en dus hun honingproductie kan optimaliseren.

Eetbare bloemen

In deze lezing wordt er uiteengezet dat er heel wat (meer dan U denkt) bloemen rondom ons groeien die bijzonder eetbaar, voedzaam en lekker zijn. Er wordt uitleg gegeven over een twintigtal bloemen waarbij telkens één of meer recepten voorgesteld worden.

Breng de natuur tot bij u

Vindt u niet onmiddellijk het passende of gewenste thema, aarzel dan niet om ons te contacteren want wij verzorgen ook voordrachten en lezingen aangepast aan de wensen van uw publiek. U hoeft overigens enkel voor de accommodatie te zorgen en wij brengen zelf alle benodigdheden mee. Een voordracht duurt gemiddeld 1u30, daarna is er tijd voorzien om vragen te stellen. Voor meer inlichtingen, kunt u ons vrijblijvend contacteren.

Aromatherapie in palliatieve zorg

Wat zijn etherische oliën? Hoe en waarom worden ze gebruikt? Hoe kunnen etherische oliën helpen bij palliatieve ondersteuning? Al deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens deze voordracht en er worden een aantal praktische voorbeelden gegeven.

Aromatherapie in het dagelijks leven

Met aromatherapie bedoelt men het heilzaam gebruik van etherische oliën. We beginnen met een korte uiteenzetting over wat ze zijn en hoe ze werken. Daarna wordt de werking van een aantal specifieke oliën uitgelegd die nuttig kunnen zijn in het dagdagelijkse leven, door de gezondheid te bevorderen en een aangename sfeer te creëren.

Kruiden en gezondheid

In fytotherapie worden kruiden gebruikt om de gezondheid te ondersteunen. Welke kruiden vinden we in onze directe omgeving die we hiervoor kunnen aanwenden? Er wordt dieper ingegaan op het gebruik van een 10-tal makkelijk te herkennen en te verkrijgen kruiden.

Kruiden tijdens de menopauze

De overgang vergt zowel mentaal als fysisch veel inspanning van de vrouw, een nieuwe levensfase treedt aan. In grote delen van de wereld wordt de vrouw in deze fase van haar leven beschouwd als de raadgeefster, de wijzere vrouw aan wie de familie raad komt vragen.

Kruiden in de bijbel

In Israël komen ongeveer 2600 plantensoorten voor waaronder wilde kruiden, geneeskrachtige en keukenkruiden, en balsemachtige kruiden die gebruikt worden voor de wierook- en parfumindustrie. Van alle oude boeken over godsdienst en geschiedenis spreekt de Bijbel het meest over de natuur.

Kruiden voor honden

Deze lezing vertelt hoe een baasje zijn geliefde huisdier kan helpen om de gezondheid te bevorderen en te onderhouden. Wij leren u welke planten kunnen helpen voor die ondersteuning.

Heksen en hun rituelen

De voordracht  behandelt het begrip “heks” in vroegere tijden en in een meer actuele betekenis. Benadrukt wordt dat er heel wat misverstanden een hardnekkig bestaan leiden over wie of wat een heks precies is.

Vraag vrijblijvend meer informatie

Wenst u voor uzelf, uw vereniging of bedrijf een voordracht of lezing te organiseren over het gebruik van kruiden en hun geneeskundige krachten? Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen