Leerrijke Workshops

De Eyneakker biedt u een ruime keuze persoonlijke kruidenbelevenissen aan. Bij deze workshops wordt theorie gecombineerd met een deel praktische toepassingen. Iedere deelnemer ontvangt een syllabus en neemt minstens één product mee naar huis.
Hieronder staan de mogelijke onderwerpen vermeld.

In mijn herboristerie ‘De Eyneakker’ leer ik u meer over de toepassing van kruiden met een heilzame werking voor mensen en dieren.

Koken met kruiden en specerijen

Iedereen weet dat basilicum in combinatie met vers gesneden tomaatjes in een slaatje overheerlijk smaakt, maar wist u ook dat vele bloemen eetbaar zijn? Deze laten zich op een zeer eenvoudige wijze gebruiken in de keuken om gerechten een bijzondere toets te geven.

Kruiden en schoonheid

Vindt u het ook zo moeilijk om te kunnen kiezen tussen het uitgebreide gamma aan crèmes, douchegels en badolies? Hebt u ook nog steeds niet het geurtje gevonden dat perfect bij u past of krijgt u een allergische reactie op een dagcrème? Wat dacht u ervan om uw eigen beauty product te ontwikkelen onder begeleiding van een herboriste.

Kruiden en paarden

Paarden in vrijheid of paarden die grazen op weilanden waar veel planten staan, zullen vanzelf de kruiden eten waar ze op een bepaald moment behoefte aan hebben. Paarden een kruidenbehandeling geven, is dus een zeer natuurlijke vorm om het lichaam te ondersteunen of te helpen bij genezingsprocessen.

Kruiden en gezondheid

Lang vooraleer het chemisch geneesmiddel werd uitgevonden, gebruikten de mensen de planten uit hun omgeving om hun gezondheid te bevorderen of te herstellen. Correct gebruik van planten kan eenvoudig en geleidelijk uw gezondheid bevorderen.

Kruid-je-dagje

Hebt u dit jaar minder inspiratie om uw vriend/in in de watten te leggen? Wilt u dit jaar eens geen wijn of parfum schenken? Wat dacht u dan van een origineel cadeau zoals dit?

Kruiden & Honden

Deze workshop leert hoe een baasje zijn geliefde huisdier kan helpen om de gezondheid te bevorderen en te onderhouden. Wij leren u welke planten kunnen helpen voor die ondersteuning.

Leer kruiden correct gebruiken

Wil je leren waar je op zoek kan gaan naar bruikbare kruiden in je eigen omgeving, hoe je deze kan herkennen en elke natuurlijke krachten deze allemaal kunnen leveren? Dan is een workshop bij ‘Eyneakker‘ de ideale manier om je kennis een boost te geven.

Vraag vrijblijvend meer informatie

Wenst u voor uzelf, uw vereniging of bedrijf een workshop te (laten) organiseren over het gebruik van kruiden en hun geneeskundige krachten? Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen