Kruidenstages 

Het Drôme avontuur ….

van 2024 is voorbij en wie met ons het avontuur mee beleefde zal het met me eens zijn : het was weer een schitterende , leerrijke en boeiende versie !

Toegegeven, het was even spannend toen ik de week voor ons vertrek de weerberichten bekeek !

Regen, regen en nog eens regen ….ik heb alle maar dan ook alle websites met weersvoorspellingen in Frankrijk doorzocht en bestudeerd en tabellen en grafieken tot vervelens toe geraadpleegd …om dan in een paniekmodus te raken en wou nog snel voor alle deelnemers een regenvest bestellen . Gevonden en instant besteld : regencapes bestand tegen nattigheid en met een extra lining in om te beschermen tegen de kou. Missie geslaagd, dacht ik toch, ik kon ze hebben een dag voor vertrek , dus prima geregeld ! Of toch niet ?

Mijn huisgenoten en mijn medewerkers aan de stage lagen wel in een deuk ( die door mij niet geapprecieerd werd ! ) omdat de capes dus knal oranje waren !

Oké, ik kon dus zeker niemand kwijtraken op wandeling !

We hebben uiteindelijk de capes maar één keer moeten gebruiken. De aangekondigde regen viel dus al bij al heel erg mee. In de Drôme rivier stond wel meer water dan we ooit tevoren zagen .

Wandelen, bedrijven bezoeken, planten ontdekken , boeiende voordrachten, genieten van het lekkere eten, aangenaam gezelschap : een cocktail die iedereen zal en kan smaken !

Het Monastère in Sainte Croix is zoals steeds niet enkel een fijne plaats om te logeren maar ook een plek die je nooit meer vergeten zal. Zodra je de massieve ingangspoort doorwandelt sta je op de binnenplaats. De oude muren zijn zondoorstoofd en de zwaluwen vliegen af en aan naar hun nesten in piepkleine holen onder de dakrand. Het voelt voor mij telkens weer alsof ik in een andere wereld kom. De rust, de stilte, de geur van de klimrozen, de echo's van een ver verleden, de magie omarmen je onmiddellijk. En even snel ben je in de ban van deze heerlijke plek !

Wil je dit samen met ons ontdekken ?

In 2025 organiseren we de kruidenstage in Sainte-Croix opnieuw en zelfs twee maal : én in mei van zondagavond 11 mei 2025 tot zaterdag middag 18 mei 2025 én in juni van zondagavond 15 juni 2025 tot zaterdag middag 22 juni 2025.

inschrijven via: https://www.kruidenstage.com