Blog

De maand juli staat in volle bloei, en één van de kruiden die in deze tijd van het jaar schittert, is kamille. Dit delicaat ogende, maar krachtige kruid, met zijn kleine witte bloemblaadjes en gele hartjes, is een echte ster in de kruidenwereld.

Brunel

10-07-2024

Verscholen achter een bos lavendel , ontdekte ik deze ochtend een bloempot met daarin een Brunel, oftewel bijenkorfje of Prunella vulgaris.

En vrac?

08-04-2024

Ik voelde zijn ogen priemen in mijn rug. Toen ik mij omdraaide zag ik zijn versteende koude blik en ik kreeg het even erg benauwd. Cicero. Een bustebeeld, in steen weliswaar maar naar mijn aanvoelen iets te echt. Plaats van dit onbehaaglijke gevoel : een hotelkamer in Nederland. Vooraleer jullie allemaal vreemde ideeën krijgen: de hotelkamer maakte...

Onlangs maakte ik een boottochtje op de Leie. We kwamen langs een jachthaven waar een aantal boten aangemeerd lagen, en het viel me op dat sommige boten wel héél speciale namen hebben. Oké, Loesje, Nancy of Betsy, dat begrijp ik. Misschien zou ik ook ooit wel een boot willen met mijn voornaam. Maar dan: Bolero, Pépé's boot, Dream, Stressless..en de...

Een bed. Met languit op het bed, een knappe breed glimlachende jonge dame die ons joviaal begroette.

Het was de lievelingsplant van mijn grootmoeder. En alleen al daarom had de plant het echt niet verdiend om door mij achteloos in een verloren terrashoek gedropt te worden.