Martine Van Huffel
Martine Van Huffel

Martine Van Huffel 

"De levenshouding om zelf dingen te maken van planten en kruiden, om zelf dingen te doen, die wil ik zo graag doorgeven aan kinderen. 

Met respect voor en in verbinding met de natuur." 

Martine Van Huffel

Zaakvoerder

Verschenen in de pers, lees hier verder 


Lezingen en Workshops 


Lezingen en workshops rond de boeken.

De workshops kunnen voor kinderen tussen 6 en 12. We maken een kleine wandeling door een stukje natuur of een tuin en gaan op zoek naar een bijzondere mysterieuze magische plant. Aanvullend gaan we aan de slag met de planten en kruiden die we ontdekt hebben. We maken een zalfje, of een dromenvanger of een ridder schild of we verven met een kruid… je kan een keuze maken uit de doe-activiteiten uit mijn boeken. 

Een vertelnamiddag binnen in combinatie met een workshop kan ook.

Voor meer info over de mogelijkheden en de prijs, stuur me vrijblijvend een mail of bel me


Kruiden voor dieren

Mijn jarenlange ervaring en kennis over het toepassen van kruiden bij dieren deel ik graag. 

In een cursus, in een workshop, in een lezing. Ik kom naar je toe, in de manege, op de hondenschool ….

Alle dieren komen aan bod en ik geef recepten en het juiste gebruik van een groot aantal kruiden. Kruiden die de gezondheid van je huisdier zullen ondersteunen en de weerstand opbouwen. Nuttige tips over de voeding en huisvesting, kruiden voor verzorging van vacht en manen, ondersteunende kruiden in stress situaties , specifieke kruiden voor het spijsverteringsstelsel, de luchtwegen, de conditie, het bewegingsstelsel enz.

Speciale aandacht voor de senioren onder de huisdieren !

Voor meer info over de mogelijkheden, de duurtijd en de prijs, stuur me vrijblijvend een mail of bel me.


Getuigenissen 

" Soms verschijnt er in eigen beheer een boek dat de moeite waard is. Ik ontving al geruime tijd geleden het boek Leni's Kruidenboek van de Vlaamse auteur Martine van Huffel. 

Eigenlijk is dit een omkeerboek. Want aan de andere zijde heet het boek plots: Leni's Doe-Boek. In beide gevallen luidt de ondertitel De wondere wereld der planten. En daarmee is voldoende gezegd. Want deze wereld is inderdaad heel wonderlijk. "

Jako van Gorsel

Marketeer bij Kok Boekencentrum

"Kinderen zijn gefascineerd door kruiden en vinden ze fantastisch omdat er iets mysterieus vanuit gaat. Vormen, kleuren en geuren van de kruiden voeden de fantasie en de verbeelding van het kind. 

Martine Van Huffel is Herborist en als docent verbonden aan de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg, maar zij is ook een goede verteller en auteur van kinderboeken met een duidelijke boodschap. "

Jan Dries 

Auteur